Dámský víkend v hotelu Continental: Květiny a líčení (nejen) ve stylu první republiky

otel Continental je monumentální stavba v centru plzeňské metropole, kde se za doby první republiky scházela smetánka, dokonce tu jednoho dne přenocovala i Marlene Dietrichová. Bývalo zvykem, že interiér byl zaplněný květinami a ve foie jste mohli potkat pečlivě nalíčené a upravené ženy. Podobnou atmosféru očekává hotel i druhý březnový víkend, kdy pro vás přichystal jedinečný program.

 

První jarní květy v interiéru

Sobota 9. března bude vyhrazena květinám a líčení. Den tady můžete zahájit už v půl deváté, kdy můžete posnídat za zvuků klavíru. Následovat bude květinový workshop od 10.00 hodin s paní Helenou Ottovou z plzeňského květinářství Fišer, která je hlavní květinářkou hotelu. „Tématem workshopu je vítání jara, jarní rostliny v dekoracích a jarní květy v interiéru,“ upřesňuje manažerka hotelu Markéta Matyášová. 

 

Květinové vazby budete tvořit z petrklíčů, narcisek, hyacintů, krokusů, modřenců, sedmikrásek, pomněnek, pryskyřníků nebo tulipánů. „Použít je pak můžete doma, ale i na terasách nebo za okny. Naučíte se rostliny vhodně kombinovat a poradíme vám, jak se o ně správně starat, aby co nejdéle vydržely,“ dodává květinářka Helena Ottová s tím, že účastnice si aranžmá odnesou domů.

 

Prostor bude i na velikonoční dekorace. Letošním jarním svátkům bude vládnout návrat k přírodě, takže vazby se kombinují s přírodními materiály, jako je sláma, mech nebo lýko. Samozřejmě se dozvíte i jak se zdobily interiéry během první republiky. „Tehdy se používaly například i kvetoucí azalky, na něž se nyní zapomíná, ale my si je opět připomeneme,“ konstatuje Helena Ottová.

 

Líčení pro každou ženu

Ve chvíli, kdy budou květinové dekorace hotové, přijde řada na zkrášlení samotných účastnic. Workshop zaměřený na líčení povede plzeňská vizážistka a kosmetička Hana Králová, která ukáže, jak na rychlé denní líčení bez zbytečného stresu a zároveň představí nejoblíbenější kosmetické produkty, které by neměly chybět v žádné kosmetické taštičce.

 

Často se setkávám s tím, že se ženy ztrácí v množství produktů, které jsou na trhu, takže jim pomůžu zorientovat se. Povíme si, podle jakých pravidel vybírat přípravky pro péči o pleť, jak zvolit správný odstín make-upu, do jakého produktu se vyplatí investovat, jak se orientovat v barvách a jak si sestavit kosmetický kufřík. Každé z účastnic poradím s produkty a s líčením na míru,“ říká Hana Králová.

 

Řeč přijde i na aktuální jarní trendy. „V kurzu stále zůstává zdravá a projasněná pleť. V módě je přirozenost, jemné balerína líčení, pohrávání si s tvářenkou, kterou můžete na obličeji nanést v podstatě kamkoli. Hitem je i promyšlené zvýraznění pleti pomocí konturovacích produktů, nosí se sametová naleštěná pleť, stejně jako rozostřené rty a oči orámované černou linkou,“ doplňuje vizážistka, která nechá nahlédnout i do líčení minulého století, jež nás stále inspiruje.

 

To nejdůležitější o Dámské víkendu

  • Dámský víkend v hotelu Continental proběhne o víkendu 9. až 10. března 2024.
  • Připraveny jsou tyto akce:
    • Květinový workshop (sobota od 10.00 hodin)
    • Workshop líčení (sobota od 14.00 hodin)
    • Dobová módní přehlídka (neděle od 14.00 hodin)
    • Workshop věnovaný historickému i soudobému odívání (neděle od 17.00 hodin)
    • Vstupenky si můžete koupit na celý víkend (pobytový balíček) nebo jen na jednotlivé workshopy.
    • Cena květinového workshopu: 890 korun za osobu (v ceně jsou i květiny a materiál), v ceně stylová snídaně.
    • Cena workshopu líčení: 290 korun za osobou (součástí je i sladká pozornost od elPí cakes a sklenička tichého nebo šumivého vína.
    • Cena vstupenky na celý nedělní program je 390 korun, přikoupit si můžete i stylovou snídani.
    • Cena celého pobytového balíčku (snídaně, vstupenky na všechny akce a 10% sleva na konzumaci v Restaurant 12° je 5 490 korun pro 2 osoby nebo 3 590 korun pro jednu osobu.

 

Vstupenky k prodeji na recepci hotelu od 7.2.! Více informací na telefonu 702 126 554 nebo na e-mailu skupiny@hotelcontinental.cz

Další tématické články

Nová otevírací doba Oldies Music Continental Clubu

Kam jít v Plzni tancovat? Staňte se členem vyhlášeného Oldies Music Continental Clubu. 

Číst více

Dámský víkend v hotelu Continental: Dobová módní přehlídka a workshop

Neděle 10. března 2024 bude v plzeňském hotelu Continental patřit módě. Dobová módní přehlídka prozradí, co se v době první republiky nosívalo do kaváren nebo na cesty. Následovat bude workshop, který vám poradí s oblékáním. Akce volně navazuje na  sobotní program.

Číst více

Ztracené kino v hotelu Continental

Zažij s námi další nečekanou filmovou cestu!  V pátek 29. září promítáme oscarový snímek "Ztraceno v překladu" v ikonickém plzeňském hotelu Continental.

Číst více
Zbrojnická 312/8, 301 00, Plzeň
+420 377 235 292
© U nás Plzeň chutná, 2014
Design Beneš & Michl