Dámský víkend v hotelu Continental: Dobová módní přehlídka a workshop

Interiér hotelu Continental zažil za dobu své existence mnohé. Scházela se tu vyšší společnost, obědvalo se tu, tančilo, lidé tu potkávali své lásky, dojednávali se tady obchody. Každá událost byla jiná, a přece měly něco společného – v době největší slávy plzeňského hotelu, ve 30. letech minulého století, se dbalo na stylové oblékání. A vy můžete v neděli 10. března alespoň na okamžik zažít, jaké to je, když se dámy hodí do gala.

 

Připravili jsme hned celý tematický víkend. Začínáme už v sobotu 9. března, kdy si povíme, jak si uvázat krásnou jarní květinovou vazbu a jak se nalíčit. Pokračujeme v neděli, kterou budeme celou věnovat dobové módě. Dámský víkend tak bude naplněný událostmi. Účastnice mohou přijít jen na jednu akci, anebo si zvolit celý pobytový balíček. Připraveny jsou i snídaně doprovázené hrou na klavír,“ uvádí Markéta Matyášová, manažerka hotelu Continental.

 

Jak se chodívalo do kaváren

Dnes stačí obléknout si džíny a svetr a můžete vyrazit do města. Dříve ale bylo oblékání sofistikovanější a příprava na návštěvu kavárny náročnější. Právě tomuto tématu se bude věnovat Dobová módní přehlídka, kterou bude provázet Milena Hasalová, majitelka obchodu V-Vintage v Plzni. Ta účastnicím prostřednictvím originálních historických oděvů v kompletním dobově věrném stylingu představí vývoj siluety ve dvacátých a třicátých letech minulého století. Dobová módní přehlídka začíná ve 14.00 hodin a na uvítanou dostane každá účastnice skleničku šumivého vína a sladkou makronku od elPí cakes.

 

Chybět nebudou ani příběhy, které se s jednotlivými kousky oblečení pojí. „Na přehlídce bude k vidění opravdu špičkový výběr originálních prvorepublikových šatů včetně opulentních korálky vyšívaných rób z poloviny dvacátých let, slavných svérázových šatů z konce let třicátých nebo na míru šitých kostýmků a sak, jejichž původní majitelky skutečně sedávaly v kavárně hotelu Continental,“ dodává Milena Hasalová.

 

Přehlídka se pak tematicky zaměří na cestovatelskou a kavárenskou módu. „Kavárny představovaly centrum intelektuálního a společenského života, kde se móda často utvářela, a ještě častěji představovala širšímu publiku. U kavárenského stolku se zcela organicky střídala praktická odpolední móda s nejnablýskanějšími výstřelky té večerní, což je unikátní – a divácky velmi zajímavá – situace,“ dodává Milena Hasalová.

 

Výběr na módu první republiky nepadl náhodou. Právě v tomto období se formovala moderní česká identita a samozřejmě i ta módní. Střední Evropa tehdejší trendy nejen přejímala (například z Paříže), ale vytvářela i své vlastní. „První republiku chceme ukázat nikoliv nostalgicky, tedy vzpomínáním na její zašlou eleganci, ale jako stále živoucí počátek soudobého způsobu uvažování o oděvu,“ konstatuje Milena Hasalová s tím, že některé kousky si budou moci návštěvnice zakoupit za speciální a přátelskou cenu.

 

Jak se dobře oblékat

 

Po módní přehlídce bude následovat hudební předěl, kdy zazní několik krásných dobových skladeb. Jedna z nich i od Marlene Dietrich, módní ikony, která kdysi v hotelu Continental přenocovala.

 

Následovat bude Workshop zaměřený na historické i soudobé oblékání. „Během workshopu se dámy dozví, co je to vlastně vintage, jak sbírat, jak kombinovat a podle čeho nakupovat historické oděvy – a také jak se obléknout na dobovou akci a vypadat autenticky, nikoli jako parodie z laciného obchodu s kostýmy,“ zdůrazňuje Milena Hasalová.

 

To nejdůležitější o Dámské víkendu

  • Dámský víkend v hotelu Continental proběhne o víkendu 9. až 10. března 2024.
  • Připraveny jsou tyto akce:
    • Květinový workshop (sobota od 10.00 hodin)
    • Workshop líčení (sobota od 14.00 hodin)
    • Dobová módní přehlídka (neděle od 14.00 hodin)
    • Workshop věnovaný historickému i soudobému odívání (neděle od 17.00 hodin)
    • Vstupenky si můžete koupit na celý víkend (pobytový balíček) nebo jen na jednotlivé workshopy.
    • Cena květinového workshopu: 890 korun za osobu (v ceně jsou i květiny a materiál), v ceně stylová snídaně.
    • Cena workshopu líčení: 290 korun za osobou (součástí je i sladká pozornost od elPí cakes a sklenička tichého nebo šumivého vína.
    • Cena vstupenky na celý nedělní program je 390 korun, přikoupit si můžete i stylovou snídani.
    • Cena celého pobytového balíčku (snídaně, vstupenky na všechny akce a 10% sleva na konzumaci v Restaurant 12° je 5 490 korun pro 2 osoby nebo 3 590 korun pro jednu osobu.

 

Vstupenky k prodeji na recepci hotelu od 7.2.! Více informací na telefonu 702 126 554 nebo na e-mailu skupiny@hotelcontinental.cz.Vstupenky bude možné koupit také ve V - vintage boutique.

Další tématické články

Workshop: Čerstvé řezané květiny na vánočním stole

Srdečně Vás společně s květinářsvím Fišer zveme na květinový workshop s názvem Čerstvé řezané květiny na vánočním stole. 

Číst více

Svatomartinská vína

I do "Kontíku" zavítal svatý Martin a dovezl mladá svatomartinská vína až z Habánských sklepů!

Číst více

Snídaně v Plzni v prvorepublikovém stylu: Výborná káva, hudba a románový příběh

Jakmile vejdete do kavárny hotelu Continental, vstoupíte do první republiky. Působivým interiérem zní klavír, voní tu káva a se snídaní se můžete posadit přímo pod portrét femme fatale – Eugenie Ledecké, které hotel patřil ve třicátých a čtyřicátých letech .

Číst více
Zbrojnická 312/8, 301 00, Plzeň
+420 377 235 292
© U nás Plzeň chutná, 2014
Design Beneš & Michl