Snídaně v Plzni v prvorepublikovém stylu: Výborná káva, hudba a románový příběh

V kavárně hotelu Continental snídala plzeňská smetánka už za dob první republiky. Podávala se tu výběrová káva, vajíčka připravená na různé způsoby, skvělé sýry a uzeniny, nechyběla ani vína z Francie. Hotel tuto tradici obnovil, a tak tady můžete posnídat, ať se ubytujete v jeho stylových pokojích, anebo jdete jen tak kolem.

Posnídejte se živou hudbou

Snídaně se podávají formou švédského stolu a v každém ročním období se můžete těšit na zpestření – zatímco v létě to bylo osvěžující frappé nebo sklenička růžového vína s jahodou, na podzim vás tady přivítají skleničkou dobrého šumivého nebo tichého vína z vybraných vinařství.

V interiéru hotelové kavárny a restaurace na první pohled zaujmou dvě věci: klavír a obraz smyslné ženy. Aby se vám příjemně snídalo a zapomněli jste na všední starosti, je pro vás při snídani přichystaná živá hudba. Z klavíru tak zní klasické písně, například od šansoniérky Edith Piaf, anebo z oblíbených filmů.

Vyslechněte si příběh Eugenie

Na ruch v hotelové restauraci pak z obrazu dohlíží jeho někdejší majitelka Eugenie Ledecká, později Janečková. Tmavovlasá a tmavooká kráska se do hotelu přivdala, když jí rodiče domluvili sňatek s Emanuelem Ledeckým. Nemilovala ho, ale vyhověla přání svého otce a matky. Ve třicátých letech se manželům narodily dvě děti, hotel rekonstruovali a proměnili ho ve vyhlášené a luxusní ubytovací zařízení v Plzni.

Když byla Plzeň za druhé světové války bombardovaná, v hotelových sklepích se schovávali lidé. Stejně tomu bylo i v prosinci 1944, kdy hotel zasáhla puma a v krytu explodovala. Eugeniin manžel Emanuel zemřel, ona i její dvě děti přežily. V květnu se v hotelu ubytovali američtí vojáci a Eugenii přinesl konec války lásku – zamilovala se do generála Johna Hindse. Happyend jako v hollywoodském filmu se ale nekonal… Jak příběh dopadl si dočtěte v knize Eugenie: Příběh české hoteliérky anebo přijměte pozvání na autorské čtení spisovatelky Jany Poncarové, která příběh Eugenie do románové podoby zpracovala. Beseda proběhne ve čtvrtek 30. listopadu od 17.30 hodin v hotelové kavárně. Vstupenky k prodeji zde.

Snídaňové menu hotelu Continental

Pokud rádi snídáte stylově, je hotel Continental umístěný v srdci Plzně tou správnou volbou. Švédské stoly vám nabídnou vajíčka, uzeniny, sýry, čerstvé pečivo, marmelády… Chybět nesmí ani džusy a také výběrová káva servírovaná jako za první republiky – tedy na stříbrném podnose a se sklenkou vody.

Za snídani zaplatíte 195 korun na osobu. Ve všední den můžete snídat od 8 do 10 hodin, o víkendu do 10.30 hodin. O zážitek tedy nepřijdete, i když si rádi přispíte. Rezervovat stůl si můžete na telefonním čísle 702 126 554.

V hotelové kavárně můžete posedět i po snídani a vychutnat si tu třeba kávu nebo skleničku vína. V odpoledních hodinách tady bývá klidněji, a tak je to skvělé místo i na čtení, práci nebo schůzku.

Napsala: Jana Poncarová


Další tématické články

Workshop: Čerstvé řezané květiny na vánočním stole

Srdečně Vás společně s květinářsvím Fišer zveme na květinový workshop s názvem Čerstvé řezané květiny na vánočním stole. 

Číst více

Kam v říjnu a listopadu v Plzni? Zahřejte se horkým nápojem v prvorepublikovém stylu

Nechte se z podzimní procházky městem zavést do plzeňského Hotelu Continental s jedinečnou prvorepublikovou atmosférou. Třeba zrovna na výročí vzniku republiky 28. října. Odpočiňte si v pohodlném křesle hotelové kavárny a vychutnejte si grog, svařák nebo jiný horký nápoj – třeba i s klasickým sachrem, který tady pečou podle původní receptury .

Číst více

Dámský víkend v hotelu Continental: Květiny a líčení (nejen) ve stylu první republiky

V sobotu 9. března 2024 se hotelem Continental v Plzni rozezní hudba, rozvoní se květiny i líčidla. Přijďte si užít svůj den do jedinečného prvorepublikového prostoru protkaného románovým příběhem hoteliérky Eugenie anebo si přijeďte odpočinout rovnou na celý víkend .

Číst více
Zbrojnická 312/8, 301 00, Plzeň
+420 377 235 292
© U nás Plzeň chutná, 2014
Design Beneš & Michl